تشيز كيك بالشوكلاتة
المقادير:
300 جم بسكويت بالشوكلاتة
-100 جم زبدة
-500 جم جبنة كريمي
-نصف كوب سكر
-نص كوب كريمة سائلة
-1معلقة نشا
-2 بيضة
-2 ملعقة فانيلا
-1علبة زبادى
-كوب كريمة شكولاتة بالبندق.
للتزين:
نص كوب كريمة شكولاتة بالبندق
-ربع كوب كريمة سائلة
-بسكوت بالشوكلاتة وكريمة.
الطريقة:...
نشيل الكريمة اللى بداخل البسكوت ونطحن البسكويت ونضيف علية الزبدة المذابة ونقلب ونحطة في قالب التشيز ويكون مقاس 26 ونضغطه كويس ونحطة فى الفرن لمدة 12 إلى 15دقيقة ونخرجة وثم بالخلاط الكهربائي نخلط الجبنة والسكر والفانيلا والكريمة والزبادى والبيض والنشا ونشيل ثلث من الخليط ونضيف علية كوب كريمة الشيكولاتة و2 ملعقة حليب سائل نضيف الخليط الأبيض الأول وثم الخليط التانى علية وتدخل الفرن فى حمام مائى ساخن لمدة 45 دقيقة او وتبرد تماما وتدخل التلاجة لمدة 6 ساعات على الأقل .
وثم نغلى كمية الكريمة ونضيفها على باقى كريمة الشوكلاتة ونقلب ونضيفها على الوجة تدخل التلاجة تتماسك الطبقة الأخيرة وتزين بالشانتية والبسكوت بالشوكلاتة.
المقادير:
300 جم بسكويت بالشوكلاتة
-100 جم زبدة
-500 جم جبنة كريمي
-نصف كوب سكر
-نص كوب كريمة سائلة
-1معلقة نشا
-2 بيضة
-2 ملعقة فانيلا
-1علبة زبادى
-كوب كريمة شكولاتة بالبندق.
للتزين:
نص كوب كريمة شكولاتة بالبندق
-ربع كوب كريمة سائلة
-بسكوت بالشوكلاتة وكريمة.
الطريقة:...
نشيل الكريمة اللى بداخل البسكوت ونطحن البسكويت ونضيف علية الزبدة المذابة ونقلب ونحطة في قالب التشيز ويكون مقاس 26 ونضغطه كويس ونحطة فى الفرن لمدة 12 إلى 15دقيقة ونخرجة وثم بالخلاط الكهربائي نخلط الجبنة والسكر والفانيلا والكريمة والزبادى والبيض والنشا ونشيل ثلث من الخليط ونضيف علية كوب كريمة الشيكولاتة و2 ملعقة حليب سائل نضيف الخليط الأبيض الأول وثم الخليط التانى علية وتدخل الفرن فى حمام مائى ساخن لمدة 45 دقيقة او وتبرد تماما وتدخل التلاجة لمدة 6 ساعات على الأقل .
وثم نغلى كمية الكريمة ونضيفها على باقى كريمة الشوكلاتة ونقلب ونضيفها على الوجة تدخل التلاجة تتماسك الطبقة الأخيرة وتزين بالشانتية والبسكوت بالشوكلاتة.
طريقة عمل تشيز كيك بالشوكولاتة |
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق